Π.Α.Σ. ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - Official Website

Ιστορικό Σημείωμα

Ευρετήριο Άρθρου

 

 

Η Ελλάδα Βέλου από την ημέρα της ιδρύσεώς της έως σήμερα

 

 

 

Η «Ελλάς Βέλου» ιδρύθηκε το έτος 1928 ως κύριο αγώνισμα τον στίβο και αναγνωρίσθηκε με την υπ' αριθμόν 299/31-03-1928 απόφαση του Πρωτοδικείου Κορίνθου.

Η πρώτη διάκριση του σωματείου δεν άργησε να έλθει, αφού το έτος 1932, συμμετέχοντας στους Πανπελοποννησιακούς Αγώνες Στίβου στην Καλαμάτα,  κατέλαβε 1η θέση.

Εντούτοις, καθοριστικός και ιδιαίτερα τιμητικός σταθμός της ιστορίας της «Ελλάς Βέλου» έμελλε να γίνει το έτος 1936. Και αυτό, διότι τότε κλήθηκε  από τον ΣΕΓΑΣ (σαν το μόνο σωματείο στίβου στην Κορινθία) να μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα από το Δερβένι μέχρι τους Αγ. Θεοδώρους, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Βερολίνου, όπου για πρώτη φορά εφαρμόσθηκε ο θεσμός της μεταφοράς της Ολυμπιακής φλόγας, πράγμα το οποίο  επαναλαμβανόταν έως και το έτος 1940.

Η ανέλιξη του σωματείου όμως, διακόπηκε άρδην τη δεκαετία 1940 – 1950, λόγω των αντίξοων πολεμικών συνθηκών. Μετά το 1951 άρχισε σιγά και ακροθιγώς η επαναδραστηριοποίηση του σωματείου.

Τότε, όμως, τη νεολαία της πόλης θα την προσελκύσει το ποδόσφαιρο, εντελώς ερασιτεχνικά και σε επίπεδο γειτονιάς ή συνοικίας.

Το έτος 1953, κάποιοι φίλαθλοι της τοπικής κοινωνίας του Βέλου, κατόρθωσαν ν’ αναγνωρισθεί η «Ελλάς Βέλου» ως ποδοσφαιρικό σωματείο και έτσι αρχίζει να συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της  Β΄ Αργολιδοκορινθίας, για την αγωνιστική περίοδο 1953-1954.

Έκτοτε, συμμετέχει συνεχώς στο Πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Αργολιδοκορινθίας μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 1963-1964 όπου κατέλαβε την 1η θέση στον όμιλό  της και αντιμετώπισε σε διπλούς αγώνες μπαράζ τον  "Απόλλων Κορίνθου" - πρωταθλητή του άλλου ομίλου,  με αποτελέσματα 3-3 και 4-2 και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επόμενα Παιχνίδια Α' Κατηγορίας

Επόμενα Παιχνίδια Νέων

Επόμενα Παιχνίδια Παίδων

    

            

Hellas Velou TV

Photo Gallery

Instagram Fetcher